Marrakech zaterdag 20 januari 2018
Blijf op de hoogte en volg Gerda
21 Januari 2018 | Marokko, Marrakesh
Rond half tien de weg op, en weer een afwisselend landschap! Het is zaterdag, bijna in elke plaats Marktdag, een samenkomst van de wijde omtrek, er is vanalles te koop!
Richting Marrakech werden de wegen drukker, en in het centrum helemaal, even de broodnodige inkopen bij de Marjane en we arriveerden op Camping Ferdaous, waar Abdul ons hartelijk verwelkomde. Voor 17.00 uur onze was ingeleverd bij hem, wordt geregeld, morgenochtend klaar en droog, helemaal super.
Het was gewoon erg warm hier, zo’n 23 graden, dat zijn we niet gewend in de afgelopen weken! Lekker buiten zitten en Ton maakte de rode camper wit.
Tegen 18.00 uur kwam Mohammed met zijn bus ons ophalen, om ons naar het centrum te brengen. Hij mopperde dat het een gekkenhuis was, de schoolvakanties zijn begonnen, 15 dagen drukte in Marrakech.
Nou, inderdaad, het was superdruk op het plein, maar we hebben een balkonplek veroverd in een restaurant, en hebben in de buitenlucht gegeten en op het beroemde plein gekeken, wat er allemaal gebeurde….
Nog wat rondgelopen, om 21.00 uur zou Mohammed ons ophalen op de bekende plek vlakbij de Koutoubia Moskee….
Telefoon van Gerda rinkelde, Ernst en Anita, de ons bekende reisbeleiders waren in de buurt, en wilden ons even spreken. Van elkaar wisten we niet, dat we in Marrakech waren.
Ongelofelijk, we stonden een halfuurtje onder de Koutoubia-toren gezellig te kletsen, wisselden Marokkaanse telefoonnummers, en leuke plekken uit. Het kon niet langer duren, Mohammed wachtte op ons, en bracht ons weer veilig bij de camper.
Morgen houden we rustdag, prima toch…….
21 Januari 2018 - 10:01
Ank Lelieveld:
Ton en Gerda
Word een mooie reis zo te zien ! Geniet leuk om te volgen groetjes Ank -
21 Januari 2018 - 15:48
M.G.J.:
We genieten volop van jullie reisverslagen en kjiken weer uit naar het volgende verslag. Veel plezier en een veilige reis. Groetjes Martin en Joke -
22 Januari 2018 - 11:01
Marry:
O wat leuk ernst en Anita waren met levien en Margreet zeker. Jullie genieten wel nog een plezierige reis ik blijf je volgen