Figuig, zaterdag 3 februari 2018
Blijf op de hoogte en volg Gerda
04 Februari 2018 | Marokko, Figuig (Centre)
Het verse brood smaakte heerlijk, en we nemen afscheid, en worden hartelijk uitgezwaaid, tot over 2 maanden!
We rijden vandaag over de goede wegen en over de uitgestrekte woestijnen, met af en toe een stroompje. We moeten opletten, niet teveel vaart te hebben bij de floodways, die een vrij steile helling omlaag en omhoog hebben, als je niet oplet, zit je met je hoofd tegen het plafond, en de inhoud van de kastjes door elkaar…..
Vandaag een lange route via Bouarfa, met de grote kuddes schapen en geiten, akkerveldjes en palmenkwekerijen. Verrassend waren de grote kuddes drommedarissen.
Normaal zijn we gewend, dat bij elke toegangsweg de Gendarmerie op wacht staat en ons een seintje geeft, dat we door mogen rijden……maar nu bij de laatste kilometers naar Figuig moesten we aan de kant, en was er paspoortcontrole, en we moesten vertellen hoelang we in dit stadje bleven en waar we naar toe reisden. We zijn vriendelijk behandeld.
De camping Hotel Figuig is gemakkelijk te vinden, op het terras van het hotel heb je een mooi uitzicht op de oase en heel in de verte zal Algerije liggen, maar deze grenspost is dicht, er is er maar één open en dat is Oudja, de plaats waar we verder nog wel langs komen.
In deze kou is er weinig activiteit buiten te bekennen overal, ook wij vertoeven binnen.
Wim vroeg ons, naar de ervaringen van deze nieuwe reis…. En dan ten opzichte van de huidige reizen, die al jaren gedaan worden in de bekende toeristische streken.
* 220 volt kwaliteit, is matig tot slecht, met enkele uitschieters van een prima installatie.
* stroomkabel minimaal 20 meter i.v.m. soms doorlussen.
* sanitair, matig tot slecht, met enkele goed onderhouden locaties.
* kwaliteit waterinname campertank is goed.
* bijna overal afstortmogelijkheden grijs water.
* Er zijn meerdere stranden in Marokko, in het zuiden hebben we 2 campings aan het strand.
* bijna overal op de campings brood ’s morgens te koop.
* routes met lange trajecten zonder dieselpompstations. We waarschuwen tijdig en weten de meeste tankstations te vinden, houd je tankinhoud in de gaten!
* op de meeste campings slechte Wifi- en TV-ontvangst, we zijn in de natuur.
Heb je ontvangst, dan heb je geluk.
* in vergelijking met andere gedeelten van Marokko zijn hier veel stuwmeren, en floodways in de uitgestrekte wegen.
Maar wij zijn onder de indruk van deze erg afwisselende reis, en doordat wij vroeg in het jaar deze reis voorrijden, hebben we te maken gehad met winterse taferelen, die er naar verwachting voor de groep voorbij zullen zijn, enkele uitschieters nagelaten.
Er is een grote verscheidenheid van camperplaatsen, campings, meerderheid in de natuur…
We gaan ervoor! Nog enkele dagen richting Melilla, en dan laten wij alles even bezinken in Zuid-Spanje, tot 26 februari in Tarifa, waar we het glas gaan heffen op een mooie reis!
04 Februari 2018 - 08:03
Wim:
Thanks! Jullie zijn super- ijverig!